Robusta: Αδελφή ή γονέας της Arabica?

  • 21 Μαρτίου, 2015

Στα τέλη του 19ου αιώνα στο βελγικό Congo – γνωστό ως Zaire – ανακαλύφθηκε το φυτό Coffee Canephora, η πολύ γνωστή σε όλους μας Robusta.

Η Robusta είχε την ιδιότητα να μεγαλώνει και να παράγει καρπούς σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα και σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργικές απαιτήσεις. Ένα φυτό αρκετά ανθεκτικό σε ασθένειες και πολύ εύκολο στη συγκομιδή του, λόγω του χαμηλού υψομέτρου καλλιέργειας.

read more

Παντα φρεσκοκαβουρντισμενος!

  • 02 Φεβρουαρίου, 2015

Άραγε έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποσό φρέσκος ειναι ο καφές σας; Κατα βάση με την φρεσκάδα ενός καφέ προσδιορίζουμε την ημερομηνία κατά την οποία ο καφές μας έχει καβουρντιστεί και πόσες ημέρες έχουν περάσει απο τότε.

read more